Шампионката от US Open Наоми Осака победи квалификантката Дестаний Аява с 6-3, 6-2 и се класира за четвъртфиналите на турнира в Бризбейн. Японската тенисистка бе много солидна от основната линия и успя да надвия опонентката си за час и 8 минути игра.

"Имах чувството, че играя срещу по-млада версия на себе си. Тя успяваше да отговори на силата ми, което не се случва често. Бях доста нервна преди началото на мача, защото знаех, че всички очакват да спечеля, така че се радвам, че успях да играя добре", сподели 21-годишната Осака.

За място на полуфиналите Осака ще спори с осмата поставена Анастасия Севастова от Латвия или британската квалификантка Хариет Дарт.

В мач от първия кръг на турнира Джоана Конта от Великобритания изненада третата поставена в схемата Слоун Стивънс и я победи с 6-4, 6-3.

"Тя е тенисистка от топ 10 и се представи невероятно през последните два сезона, така определено мога да извлека много позитиви от този мач. Представих се добре срещу една от най-добрите тенисистки в света", каза радостната Конта след срещата. В следващия кръг тя ще срещне представителката на домакините Айла Томлянович. /БГНЕС