Наоми Осака говори за подготовката си за сезона на клей в тениса. Четирикратната шампионка от турнирите от Големия шлем за последно игра в Индиан Уелс миналия месец, където отпадна още във втория кръг. 

"Не мога да лъжа, не всеки ден е перфектен. Говоря с моя терапевт поне един път седмично. Просто се опитвам да бъда по-отворена към нещата и ситуацията. Иска ми се да видя от различна гледна точка всичко, което ме кара да губя разсъдък. Филтрирането на негативизма ми се получава добре. Правя различни умствени упражнения. Опитвам се да се съсредоточа върху положителните неща. Има много моменти в моята кариера, които са били изключително тъжни. По-късно мога да се върна към тях и да ги осмисля. Смятам, че вече надраснах това. В много отношения мразех преживяното. На Инидиан Уелс беше точно един от тези мигове. Искаше ми се да не се беше случвало, но сега се радвам, че това е факт. Желая да се представя добре на турнирите в Мадрид и Рим. Целта ми е да играя поне на един полуфинал, но искам да следвам първо малките цели", заяви 24-годишната Осака пред медиите. 

Японката беше обиждана от фенове след отпадането си в Индиан Уелс и това се отрази изключително негативно на нейната психика. 

Наоми Осака е бивша номер едно в световната ранглиста в тениса.