За някои изненадващо, а за други не толкова, Белинда Бенчич донесе олимпийската титла на Швейцария в тениса. Тя успя да завоюва златния медал, след като се представи чудесно и донесе много радост на своята родина. 

Полуфиналистката от US Open си даде малко почивка след грандиозния успех, но сега тя е готова за участието си на мастърса в Синсинати. Швейцарката сподели, че със спечелването на златото е сбъднала мечтата си и ще играе без никакво напрежение оттук нататък.

„Всеки мечтае да бъде олимпийски шампион. Всеки иска това и се бори за тази цел. Някои хора бяха доста изненадани, че аз го направих, а други просто вярваха в мен. И аз все още не осъзнавам какво съм постигнала, но чувството е наистина невероятно. Човек трябва да го изживее, за да ме разбере.  Оттук нататък ще играя без никакво напрежение, защото сбъднах мечтата си и сега спокойно ще се наслаждавам на тениса. Смятам, че имам достатъчно успехи, с които  да се гордея, и ако хипотетично утре реша да сложа край на кариерата си, мога да го сторя с достойнство, и изключително щастлива от постигнатото“, завърши Бенчич.