Голямата надежда на световния тенис - Мира Андреева, е само на 16 години, но вече влезе в историята. Тийнейджърката се изправи срещу мъж във финала на демонстративния турнир в Париж в своеобразна битка на половете. Неин съперник беше поставеният под номер 1145 в мъжката световна ранглиста Янис Дюран от Франция. 
 
До тази странна ситуация се стигна заради конфликта по оста Русия-Украйна.  Във финала Андреева трябваше да играе срещу Дона Векич, но хърватката се отказа бе заменена от украинката Марта Костюк. Часове преди мача обаче тя отказа да излезе срещу Андреева заради напрежението между двете държави. Организаторите на турнира трябваше да действат бързо и да открият заместник и в крайна сметка единственият вариант се оказа поставеният под номер 1145 в мъжката световна ранглиста Янис Дюран. 
 
В началото младата надежда на руския тенис поведе с пробив, но физическата сила на Дюран се оказа достатъчна, за да върне пробива и да поведе с 3:2. Андреева показа защо е една от най-добрите тенисистки в тура, след като успя да удържи на темпото на мъжкия представител на домакините и докара първия сет до 5:5.  Точно в момента, в който изглеждаше сякаш сетът отива към тайбрек, французинът взе 5 поредни гейма и поведе със 7:5, 3:0. След това Андреева спечели подаването си за 3:1, но отново бе пробита и вече изоставаше с 5:1.  Въпреки това носителката на наградата "новобранец на годината" не се отказа, взе още един гейм за 5:2 и дори спаси един мачбол, но в крайна сметка силите й стигнаха само дотолкова и тя загуби от световния номер 1145 при мъжете Янис Дюран със 7:5, 6:2.