Кариерата на Южени Бушар не се разви по очаквания начин. Канадката бе смятана за една от големите надежди на световния тенис, но различни контузии попречиха на 29-годишната състезателка да демонстрира най-доброто от себе си. Бушар, която имаше своите чудесни моменти на корта, определено към днешна дата изпитва сериозни затруднения. Бившата финалистка от „Уимбълдън“ така и не може да възвърне формата си и да напомни за най-добрите си дни. И макар че към настоящия момент, Южени е номер 215 в класацията на  WTA, това е много далеч от най-доброто, на което бе способна тенисистката.

Също така, бившата полуфиналистка от  Australian open  и „Ролангарос“ постоянно трябва да играе в квалификациите на различните надпревари заради ниския си ранкинг. Сега, изглежда, че нещата за Бушар отново не стоят добре, тъй като тя не получи Уайлд Кард дори и за домашния си турнир в Монреал. Джини ще трябва за пореден път да преминава през пресявките, за да попадне в основната схема, нещо, което не е никак лесна задача, с оглед силната надпревара в канадския град и убийствената конкуренция.

Съвсем друг е въпросът, дали просто най-добрите дни на Южени Бушар не отминаха, като към днешна дата тя изглежда много далеч от най-силните времена за нея. Някои специалисти побързаха да обвинят организаторите на турнира в Монреал в липса на уважение към своята сънародничка, но е факт, че и самата Бушар не показва кой знае какви  резултати напоследък. Това 215-о място, което заема към момента, е най-доброто за нея от 2021 година насам, но тази позиция е твърде далеч от успехите, които постигна бившата номер 5