Японската тенисистка Наоми Осака потвърди, че планира да се завърне на корта след като роди детето си и си поставя големи цели не само за 2024 година, а до края на състезателната си кариера.

Бившата водачка в световната ранглиста по тенис обяви през януари, че ще пропусне сезон 2023, тъй като очаква първото си дете.

Осака бе категорична в намеренията си да участва на Откритото първенство на Австралия в началото на 2024 година в интервю пред японски медии, цитирани от tennis365.com. Тенисистката вярва, че има достатъчно време да се подготви след като роди.

„Определено ще се представям добре и ще бъда по-добър състезател от този, който бях през миналата година. Резултатите ми само ме карат да опитвам да бъда възможно най-добрата си версия. Ще се състезавам в Австралия догодина“, каза Наоми Осака.

Попитана дали не планира завръщането си прекалено скоро, Осака отговори: „Очакваме бебето през юни или юли, така че след това ще имам август, септември, октомври, ноември и декември за подготовка. Ще имам почти 6 месеца.“

Заради отсъствието си от тура, японката се смъкна до 314-ото място в световната ранглиста и признава, че е имала проблеми с формата си преди за забременее.

На въпрос колко титли от Големия шлем иска да спечели, Наоми Осака заяви, че се цели в осем трофея. До момента Осака е печелила два пъти Откритото първенство на Австралия и два пъти Откритото първенство на САЩ.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова