Българката Александрина Найденова се класира за втория кръг на квалификациите на турнира по тенис на червени кортове в германския град Нюрнберг с награден фонд 250 хиляди долара.

Найденова победи поставената под номер 4 в пресявките Марина Еракович (Нова Зеландия) с 6:4, 7:6(5) след почти два часа игра.

Българката поведе с 5:2 и сервираше за сета, но допусна пробив. Тя все пак успя да вземе първата част при втората си възможност на собствен сервис. Във втория сет тя дръпна с 5:1, но допусна обрат, като 143-ата в света в момента Еракович дори пропусна сетбол при подаването на съперничката си при 6:5 гейма.

В последвалия тайбрек Найденова взе три поредни разигравания, за да поведе с 5:3 точки, а след това запази преднината си, за да триумфира. Така българката заработи 823 евро и 12 точки за световната ранглиста, в която заема 276-ото място.

Във втория кръг от квалификациите тя ще играе срещу десетата в схемата Амра Садикович (Швейцария), 216-а в класацията на WТА. Двете не са се срещали досега. /БТА