Една от най-добрите български тенисистки в историята Магдалена Малеева разкри любопитни подробности около начина, по който е избрано името ѝ. Тя разкри в предаването "На Кафе" по NOVA, че е трябвало да се казва Лидия, но майка ѝ - легендарната Юлия Берберян - в последния момент е избрала друго. 

"Наскоро ми беше рожденият ден и сестрите ми разказваха на децата ми историята как съм кръстена. Те са знаели, че е трябвало да се казвам Лидия и майка ми в последния момент е сменила името Като съм се родила, тя се е обадила на най-добрата си приятелка и е казала да отвори телефонния указател и да ѝ чете имена."

"Като стигнала до Магдалена, казала, че избира това. Стори ми се добър начин на избиране на имена", заяви Маги Малеева и се върна на времето си на корта и съперничеството с двете ѝ сестри Мануела и Катерина. 

"Не беше приятно за никоя от нас да играем една срещу друга със сестрите ми на корта. Те бяха за мен абсолютният пример и дори много страдах, когато някоя от тях отпадаше. Така че от цялата история си казвах, че поне някоя от нас продължава напред и това е най-хубавото."

"За съжаление ни се случваше доста често да играем една срещу друга на големи състезания, но това беше цената да сме толкова добри и на такова ниво", сподели още най-малката сестра Малеева и сподели дали ѝ липсва тенисът, в който постигна толкова много. 

"Не ми липсва тенисът, аз успях много здравословно да се отделя от него. Не е лесно да приключиш с нещо, което си правил толкова години и което ти е почти навик и което ти дава абсолютно всичко. Липсва ми дотолкова, доколкото имам понякога някои съжаления за неща, които можех да ги направя по-добре." 

"Не като резултати, а като настроение. Много често ме е било страх преди мачове, емоционално ми е било много трудно. Всеки мач, всеки турнир е един изпит за теб, всяка седмица се явяваш на такъв изпит. Това е много страшно предизвикателство", сподели още Малеева и хвърли яснота около екологичния проект, с който се занимава. 

"В повечето развити европейски градове има много силно развито градско земеделие, което е страхотно, защото хората се срещат, създават общност, правят нещо заедно. Децата разбират какво е храната и че тя не излиза само от кутии." 

"От организацията ни "Горичка" с много усилия успяхме да намерим един парцел от 300 дка в Студентски град. Там всичко е регламентирано, правят се едни почвени проби, почвата там е достатъчно добра, за да се отглежда храна."

"В момента се работи, слага се ограда, пробива се за вода. Искахме тази градинка да е пилотна и да покажем в общината, че е възможно това да се случва и се надяваме да съдействат за този процес", сподели още Малеева и накрая разкри за какво не ѝ остава време. 

"Много се старая да ми остава време за всичко, но ми е трудно. Например, никога не ходя на козметик. Много трудно ходя на фризьор, но специално за предаването си направих. Рядко ходя на маникюр, но дори и да имам време не знам дали бих ги правила повече. Не мога да живея, без да си мисля, че правя нещо смислено. Може и да се залъгвам, но поне живея с малко по-чиста съвест", завърши Маги Малеева.