Една от най-добрите тенисистки на България и актуална втора ракета на страната ни Сесил Каратанчева бе специален гост в предаването на NOVA - „На Кафе“.  В един много откровен разговор състезателката разкри някои от интимните трепети на душата си, като засегна и всички по-злободневни теми около себе си.

Противно на очакванията се оказа, че Каратанчева не е любител на кафето, така че заедно в водещата Гала проведоха интересен разговор на чаша чай.

„Без домашния си любимец съм. Тя се казва Скарлет и е тигров питон“, започна с усмивка интервюто. „Взех я преди няколко години. Тя е декоративна порода. Тя е гальовна. Много е добра. Хубав домашен любимец е. За жалост, я храним с мишоци. Има едни бели с червени очи. Много лошо звучи, но тя е много добро същество“.

Каратанчева се върна назад във времето, като разказа как е започнал пътят ѝ в тениса. Сесил е била на пет годинки и половина, когато е бил първият ѝ досег с този спорт и не крие, че първоначално ѝ е било скучно. „Някъде на седем ми стана по-интересно. Тогава имаше вече турнири. Една-две победи, подаръци. Малко бях подкупена. Сега оценявам амбициите. Всичко се изплати“, разказва Сесил.

„Имиджът, който съпътства спортистите е много лъскав, но за жалост, това няма общо с истината. Била съм не знам колко пъти в Париж, но един път стигнах до Айфеловата кула. Програмата е много стриктна. Това е работа, не е за удоволствие. Това си е един работен ден“, казва Каратанчева.

„Има турнири по всяко време на годината. Празниците са без значение“.

„Никой не обича да е на потъващ кораб. Всеки обича да е на вълната, когато се издига. В трудните моменти се виждат приятелите. На 16-ия ми рожден ден имах страхотна година, имах прекрасен празник. Светът бе в краката ми. Летиш, не се вълнуваш от никой и нищо. На 17-ия и 18-ия спиралата отиде надолу. Това бяха трудните ми години в спорта. Това е част от живота ми. Не крия нищо. Бях наказана. Изтърпях си всичко. Платила съм си цената“.

„Ако това ми се случи сега на 28, най-вероятно ще съм обезверена. На онези години мислиш по друг начин. Истината е, че две години извън турнири, колкото и да се готвиш – това рефлектира. Това е по-късно и то е на психологическа основа. Губиш самочувствие. Върнах се в крайна сметка. Преживях го. Донякъде съм благодарна, че стана рано. Всички казват, че са невинни. За себе си казвам, че нямам вина. Аз нямах спирачки да си казвам мнението. Сега вече броя до десет“, спомня си Каратанчева, която е щастлива кака на три полусестри, които вървят по нейните стъпки.

Сесил бе изненадана и от най-близките ѝ, които бяха записани на специално видео, а за любовта на живота си Жоро, тенисистката споделя: „От Ноември месец сме семейство. Да, доста време ме преследва преди да се съберем. През 2015-а година бях много концентрирана върху кариерата си. Той се появи във Фейсбук. Писа ми там. Това е точно противно на мен. Аз чета много романи, винаги съм си представяла, че ще се сблъскам с някого на улицата и така ще започне всичко“.

 Ухажването продължило дълго, а упоритостта на Георги дава своя резултат. Първата среща обаче се случва на крайно необичайно място – на близката до дома ѝ бензиностанция.

„Имах някои резерви, защото е футболист. Съжалявам, за което“, споделя още Сесил, която също е много добра с топка в крака.

Предложението за брак е не по-малко вълнуващо. Бидейки наясно с афинитета на Сесил към шоколадовите яйца, Георги крие годежния пръстен в такова, вместо традиционната играчка, а реакцията на Сесил?

„Когато го отворих си казах: „Хм, играчка пръстен, егати глупостите“. С периферното зрение обаче видях, че той застана на коляно и така разбрах, че не е играчка“, разказва с усмивка забавната история Каратанчева, която споделя и за още комични моменти по време на романтичното предложение.

„Не искахме излишна олелия на сватбата, а да се насладим и да го запомним. Бяхме в Доминикана, в тесен кръг. Бе прекрасен ден“, разкри още тенисистката.

„Имам киста в коляното. Тя затиска нерв. Болката е много силна. Приятелият ми каза, че ще я лекуваме с билки. Той много изчете, не спа. Всякави резцепти взе. Сега ми прави микс от билки - от коприва, бял равнец и невен. Те се прецеждат, всеки ден се прави. Пие се по сто грама. Има хора, на които такива образувания ги е разнесло. Надявам се да стане. Поне три-четири месеца трябва да се прави", обясни за проблема си с коляното Сесил. 

Цялото интервю с още много подробности може да видите в прикаченото видео.