Първата ни ракета Виктория Томова се върна към тренировките. 25-годишната софиянка публикува снимка и видео клип в профила си в Инстаграм от занимание на твърди кортове в София.

След кошмара, който тя преживя през последните дни и взетите й в Италия няколко проби за коронавирус в рамките на 8 дни, 130-тата в света явно вече е на вълна „US Open“. Ако реши да играе в Ню Йорк Томова би трябвало да влезе директно в основната схема, където има място и за бившата ни първа ракета Цветана Пиронкова.

На 1 август от Палермо дойде новината, че Вики е заразена с COVID-19 и тя трябваше да се оттегли от турнира Palermo Ladies Open, с който бе подновен турът на WTA.

Томова сподели, че все още не е решила дали ще участва на US Open, но бе категорична, че мотивацията и желанието ѝ за игра са все така силни.

„Това е голям шанс за мен да покажа на какво съм способна. Все още обаче не съм решила твърдо какво да предприема за US Open. С екипа ми ще вземем най-доброто решение, предвид ситуацията с коронавируса, тежките условия за пътуване и влизане в Америка и всички други фактори, които са от значение. Едно е сигурно – играя ли в Ню Йорк, ще дам всичко от себе си за едно добро представяне и за България. Нашият спорт може и да не носи медали на страната ни, но със сигурност успехите ни допринасят за престижа й в огромното световно спортно семейство“, заяви Томова пред сайта на БФТ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beautiful weather for practice today at home 😊💛

A post shared by 𝐕𝐢𝐤𝐭𝐨𝐫𝐢𝐲𝐚 𝐓𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚 (@viktoriyatomova) on