Участничка на турнира Palermo Ladies Open е дала положителна проба за Covid-19, съобщиха преди минути Евроспорт и агенция „Ройтерс“.

WTA отказа да назове името на тенисистката, но от асоциацията заявиха, че тя вече се е оттеглила от турнира, а хората, които са били в контакт с нея, ще бъдат тествани повторно още днес.

„Тенисистка е дала положителна проба за Covid-19 на 31-вия турнир Palermo Ladies Open, в резултат на което се е оттеглила от надпреварата. Тенисистката не проявява симптоми. Предвид настоящите събития WTA и турнирният комисар по инфекциозен контрол, заедно с вещи медицински лица и специалисти по инфекциозни болести от клиника „Mayo“, решиха да се приведе в действие предварително изготвеният противоепидемичен план“ се казва в изявлението на WTA по случая.

„Всеки човек, дал положителна проба, ще бъде поставен под карантина и ще преминава регулярни прегледи докато не бъде постановено от медицинско лице, че пациентът е излекуван“ казват още от WTA.

Както организаторите, така и представителите на WTA са категорични, че турнирът ще продължи, но при много по-стриктни противоепидемични мерки.

На Palermo Ladies Open участва и българката Виктория Томова, която тази вечер трябва се изправи срещу Марта Костюк в мач от квалификационния кръг на турнира.