Бившият треньор на Симона Халеп - Дарън Кейхил, защити румънката, след като бившата шампионка от "Уимбълдън" и Откритото първенство на Франция по тенис даде положителна допинг проба.

Кейхил каза, че "няма шанс" тя умишлено или съзнателно да е приела забраненото вещество. В петък стана известно, че 31-годишната Халеп е дала положителна проба за роксадустат, докато е участвала на Откритото първенство на САЩ през август.

Халеп, която беше временно отстранена, се чувства "объркана и предадена", но все още не е обяснила защо и от кого усеща предателство.

"Първо и най-важно - няма шанс Симона съзнателно или нарочно да е взела някакво вещество от забранения списък. Никакъв. Нула. Тя проучва всичко, което й е предписано от медицинските специалисти, както и всяка добавка, която използва. Симона използва думите "моля, проверете това два пъти, проверете това три пъти, за да сте сигурни, че е законно, безопасно и разрешено. Ако не сте сигурни, няма да го приема", написа Кейхил в профила си в Инстаграм.

Австралиецът е работил заедно с Лейтън Хюит, Ана Иванович, Анди Мъри и Андре Агаси. Той оценява Халеп като изключително качествен състезател и човек.

"Почтеността на Симона е изключителна, тя уважава всички, обича играта и винаги е стъпила здраво на земята. Честността винаги е била нейната най-голяма сила и най-голямата й слабост. Често се смеехме на факта, че тя не може да действа и не може да изрече дори малка лъжа. Сега следва процес, за да се разкрият отговорите на много въпроси. Както каза Симона - най-трудният мач в живота й започва сега. Вярвам в нея", заяви още Дарън Кейхил.