Огромен скандал се разрази във Франция, след като кметството в Ница реши да подпомогне 28 местни спортисти с по 25 хиляди евро заради негативните последствия от коронавирус пандемията.

Сред тези, които ще получат държавни средства е и топ тенисистката Ализе Корне, която е спечелила над 7.8 милиона долара в професионалната си кариера и според опозицията в градската управа не трябва да бъде подпомагана.

"Не мислите ли, че е неморалнo? Добре, да помогнем на онези, които имат нужда, но да подкрепяме милионери...", споделиха опозиционерите.

Самата тенисистка коментира, че времената са трудни и за най-богатите, съветвайки недоброжелателите си "да водят битки, които наистина си заслужават".

Французойката е професионалистка от далечната 2004 година, достигала е до 11-oто място в световната ранглиста, където в момента заема 61-ата позиция и е завоювала 6 титли на единично.

Миналата седмица 31-годишната състезателка отпадна във втория кръг на WTA 1000 турнира в Маями от Петра Квитова, но въпреки това заработи цели 16 хиляди долара, които се равняват на 13.5 хиляди евро - малко повече от половината пари, които Корне е прибрала от местната община.