Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира по тенис УТА 250 на червени кортове в германския град Хамбург с награден фонд 203 024 евро.Първата ракета на България загуби в драматичен мач от поставената под номер 7 в схемата Марина Заневска (Белгия) с 6:4, 4:6, 3:6 за 2:30 часа
 
Белгийката първа направи пробив в мача, но още в следващия гейм българката успя да вземе подаването й за 4:4. В деветия гейм Томова отново проби и при свой сервис затвори сета. В началото на втората част двете си размениха по два пробива, след което Заневска взе подаването на българката в десетия гейм и изравни резултата. В третия сет белгийката поведе с 4:1 и 5:2 като изглеждаше, че без проблеми ще стигне до крайния успех. Последните два гейма обаче бяха изключително драматични. В осмия гейм Томова спаси два мачбола и още три в деветия преди Заневска да сложи край на двубоя с шестия си мачбол.
 
Томова заработи една точка за световната ранглиста и 2200 евро от наградния фонд.
 
Поставената под номер 2 в схемата Даря Касаткина (Русия) отпадна на старта след загуба от Катерина Синякова (Чехия) с 2:6, 6:2, 4:6 за 2:36 часа.