Тенисът се завръща във Великобритания с четири турнира в периода 3-26 юли, обяви управителният съвет на тениса в страната Lawn Tennis Association (LTA). Според различни информации в малкия тур могат да вземат участие Анди Мъри и Джоана Конта, но все още не е обявено нищо официално.

Надпреварите още не са получили и одобрение от правителството, но това ще се случи при спазване на противоепидемичните мерки.

„Откакто кризата с коронавируса започна, работим много усърдно да подкрепим всички наши играчи, треньори, съдии и домакини на турнири в тези много предизвикателни времена“, каза изпълнителният директор Скот Лойд, цитиран от „Евроспорт“.

„Радостен съм да обявя днес следващата стъпка от завръщането на елитния състезателен тенис, който ще се проведе безопасно при закрити врати като част от план в пет фази, координиран със спортното министерство и правителството“, сподели още той.

Състезанията ще се провеждат в продължение на три дни всяко на кортовете на Националния тенис център в Роухемптън. Всяка надпревара ще има схема с 16 състезатели при мъжете и 16 при дамите. От LTA съобщиха, че турнирите са отворени за най-високо ранкираните тенисисти, които имат членство в асоциацията.

Два от турнирите ще са категория „Premier-level“ и ще имат награден фонд от над 16 хиляди паунда.

Тренировките на корт във Великобритания вече бяха позволени, но при спазване на строги мерки. В момента турът е преустановен до края на юли, но ако тази пауза бъде удължена, LTA е готова да организира още събития от подобен мащаб през август.