Безспорно, където и да се изявява, Ига Швьонтек влиза в ролята на огромен фаворит, без значение за каква проява говорим. И макар че на „Уимбълдън“, който се провежда в момента, специалистите определено дават предимство на Елена Рибакина и смятат, че тя ще защити трофея си от миналата година, в никакъв случай шансовете на Швьонтек не бива да бъдат отписвани.

Полякинята показа страхотни неща още в първия си мач от надпреварата, а мнозина експерти твърдят, че в женския тенис се приближаваме към световната тройка, такава каквато имахме при мъжете години наред, в лицето на Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Новата световна тройка при дамите пък поне към момента формират Ига Швьонтек, Елена Рибакина и Арина Сабаленка.  Почти сигурно е, че точно някоя от споменатите 3 ще вдигне трофея от Уимбълдън на 15 юли, но дали нещата ще се развият точно така, ще ни покаже времето. Швьонтек, от своя страна пък, вече гледа и към турнирите след този на „свещената трева“, като тя потвърди участието си на домашен турнир. Световната номер 1 ще играе пред родна публика на надпреварата във Варшава. Турнирът е от категория  WTA 250 и ще се проведе между 24 и 30 юли.