Най-добрата българска тенисистка - Виктория Томова, отстъпи с четири места в световната ранглиста на WTA и от понеделник е №86 със 782 точки. Софиянката отпадна още на старта на US Open от представителката на домакините Пейтън Стърнс. Томова е на 18 точки от 80-та в класацията Кейти Макнали.

Втората ракета на България - Гергана Топалова, от своя страна скочи с цели 39 позиции и се изкачи на рекордната за нея 254-а с актив от 279 точки. В неделя 23-годишната пловдивчанка триумфира на турнира на клей във френския град Сен-Пале сюр Мер с награден фонд от 40 000 долара, спечелвайки шести трофей на сингъл в кариерата си от турнирите на ITF.

Изабела Шиникова остава №270 с 247 точки, а Денислава Глушкова се смъкна със 7 места до №460 със 115 точки.

Арина Сабаленка пък е новата водачка в ранглистата. Беларускинята слага край на 75-седмичното господство на Ига Швьонтек, която бе детронирана в Ню Йорк латвийката Йелена Остапенко на ¼-финалите. Сабаленка, която има аванс от 1071 точки пред Швьонтек, пък стигна до финала, където отстъпи на американката Коко Гоф, която е вече номер 3 при дамите.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

Елена Рибакина запазва четвъртата си позиция. Скок в челната десетка бележат шампионката от „Уимбълдън“ - Маркета Вондрушова (6) и Каролина Мухова (8), а спад – Джесика Пегула (5), Онс Жабер (7), Мария Сакари (9) и Каролин Гарсия (10).