Британската тенисистка Наоми Броуди сподели вижданията си, след като любимият й спорт стана жертва на пандемията от коронавируса. Както е известно, от миналия месец професионален тенис при дамите и мъжете не се играе, а това ще продължи поне до средата на юни. Тъй като англичанката е достигала едва до 76 място в световната ранглиста на единично и до 56-о на двойки, сега тя разкри пред радио "ББС", че си е търсела работа като продавачка в магазин.

"Тенисът е индивидуален спорт. Печелим парите си. Не е като да играем за отбор или нещо подобно. Всъщност аз съм с контузия на глезена от октомври, така че не съм заработила никакви пари оттогава, но и никой не е спечелил приходи откакто турът е спрян. Познавам много нискоранкирани състезатели, които не печелят особено и нямат спестявания. Започнали са кампания за получаване на някаква финансова помощ или облекчение", започва тя.

Запитана дали си търси друга работа, Броуди отговори следното:

"Мислех дори да започна работа в супермаркет, особено в началото, когато казваха, че изпитват затруднения с набирането на персонал. Двамата с брат ми (Лиам) се записахме като доброволно в местна Фейсбук група, която помага на всички, които не могат да отидат до супермаркетите. От Националния здравен център също имаха хора, които се записаха. Малката утеха е, че всички сме заедно в това. Освен, ако нямаш корт в градината. Никой не може да прави нищо. Лиам и аз излизаме веднъж дневно, за да тичаме, караме колело или да се разхождаме, спазвайки указанията на правителството. Но в някои страни дори това не е позволено. Просто се опитваш да вършиш най-доброто, което можеш в ситуацията и да не бъдеш прекалено строг със себе си", разкрива тенисистката.