Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналната фаза на силния тенис турнир в Пекин, след като разгроми Магда Линет с 6-1, 6-1 за малко над час игра.

Бившата номер 1 при жените не остави никакви шансове на сънародничката си, като реализира общо пет пробива по пътя към убедителната победа. Тя загуби само три точки на първи сервис и пет на второ подаване за целия двубой, като не даде нито една възможност за пробив на Линет.

В спор за място на полуфиналите Швьонтек ще играе с победителката от мача между Анхелина Калинина от Украйна и деветата поставена Каролин Гарсия.

Елена Рибакина също намери място в последните осем, след като обърна Мира Андреева с 2-6, 6-4, 6-1. Бившата шампионка на Уимбълдън чака спечелилата двубоя между световната номер 1 Арина Сабаленка и Жасмин Паолини от Италия.

Вече е ясна една от четвъртфиналните двойки при дамите. 13-та Йелена Остапенко, която изненада Джесика Пегула, ще играе с рускинята Людмила Самсонова. Последният дуел в тази фаза ще бъде определен от срещите Мария Сакари – Синю Уан и Вероника Кудерметова – Коко Гоф.