Арина Сабаленка е водачка в схемата на тенис турнира в Дубай и беларуската тенисистка заяви, че е мотивирана повече от всякога, за да постигне успех, съобщи "Ройтерс".
24-годишната Арина победи шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина с 4:6, 6:3 и 6:4 на Откритото първенство на Австралия за първата си победа на турнир от Големия шлем след загубените три полуфинала.

"Това означава много. Вярвам в себе си, но чаках толкова дълго, работих толкова много и въпреки това не успявах", каза Сабаленка, която ще участва в първи турнир след Мелбърн.

"Когато спечелих, бях много щастлива. Не можех да повярвам в началото. Следващата седмица си казах: "Господи, направих го! Да, наистина се случи. Страхотно е. Сега дори искам повече. Искам повече. "Мотивация" е думата. Мотивация да работя повече, за да усетя отново това чувство", добави състезателката от Беларус.

Сабаленка призна, че голямата ѝ победа "определено промени" начина ѝ на мислене. "Трябва да продължавам да се доказвам всеки път на корта, че съм на точното място", добави тя.

Шампионката от Аделаида Сабаленка е непобедена в 11 мача тази година и ще играе с Жил Тайхман или шампионката от Линц Анастасия Потапова във втория кръг на турнира в Дубай, след като пропуска началото.

"Ще вървя стъпка по стъпка. Понякога гледаш много напред и губих още първия мач, защото вече мислиш за полуфинала", каза още тя.
"Всеки съперник е труден. Тенисът се подобри много. Ако видиш, че номер 1 ще играе срещу номер 30 в ранглистата, това не означава нищо. Всеки може да победи всеки", завърши Сабаленка.