Мария Шарапова е разследвана от полицията в Индия заради случай с измама на компания за недвижимо имущество, което е използвало тенис звездата, за да популяризира своя мащабен проект, който обаче така и не се случва, а инвестиралите големи суми са останали подлъгани.

Фирмата се казва "Homestead Infrastructure" и е обвинена във взимането на милиони долари от купувачи за проект на име "Балета на Мария Шарапова", луксозен комплекс от апартаменти с площадка за хеликоптер, тенис академия и други благини. През 2013 самата Шарапова пътува до Индия, за да открие проекта на лъскава церемония.

Оттогава обаче компанията не е построила нищо и логично инвестиралите сериозни суми хора искат парите си.

Пиюш Сингх, адвокат на един от потърпевшите, споделя, че именно известността на Шарапова е накарала хората да дадат парите си в проекта. Цената на един апартамент в нереализирания комплекс е била 308 хиляди долара.

От три години купувачите търсят строителната компания за информация по строежа на комплекса, но никой не вдига на телефонните номера.

След официалните жалби на потърпевшите полицията логично започна разследване, а в него пряко е въвлечена и Шарапова поради нов закон в страната. Според него известни личности, които рекламират различни проекти, свързани с инвестиции на хора, имат задължението да направят необходимата проверка преди да дават гаранция чрез името си.

Шарапова не е единствената спортна знаменитост, замесена с въпросната компания. На сайта на фирмата се рекламира и проект с легендата на Формула 1 Михаел Шумаер, кръстен "Световна кула Михаел Шумахер".