Заемащата четвърто място в световната ранглиста по тенис при жените Джесика Пегула заяви, че през миналата година е мислела да сложи край на кариерата си за постоянно заради здравословните проблеми на майка си Ким, съобщава агенция „Ройтерс“.

Ким Пегула, която е съсобственик и президент на отбора от NFL Бъфало Билс и на тима от NHL на САЩ и Канада Бъфало Сейбърс, претърпя сърдечен арест през юни и се нуждаеше от първа помощ от другата си дъщеря Кели, преди пристигането на парамедиците, който възстановиха дишането ѝ.

Американската тенисистка научила новината след завръщането в дома си във Флорида след Откритото първенство на Франция, където загуби от бъдещата шампионка Ига Швьонтек, но се изкачи до осмата позиция в света.

„Изведнъж минах от „Нека да празнуваме влизането ми в топ10 в ранглистата!“ към „Трябва ли да помисля за кариера след тениса доста по-рано, отколкото съм си представяла?“ На 28 години съм и се гордея, че мога да се справя с всяка ситуация, но това беше прекалено много“, написа Джесика Пегула в статия The Players' Tribune.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

Пегула разказва, че е искала да сподели историята на майка си след случилото се с играча на Бъфало Билс Дамар Хамлин, който също претърпя сърдечен арест по време на мач от Националната футболна лига през миналия месец.

По-късно тенисистката участва на „Уимбълдън“ и Откритото първенство на САЩ и достигна най-високото място в класацията до момента в кариерата си – номер 3. „Все още исках да играя на Уимбълдън, ако знаех, че майка ми е добре. Баща ми не искаше да играя, но знаех, че тя би била разочарована, ако бях пропуснала турнира заради нея. Трябваше да се справя с много спекулации и въпроси за здравето ѝ, и дори да отричам слухове, че е починала“, написа още Джесика Пегула, която отстъпи пред Виктория Азаренка на четвъртфиналите в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън.

„Не беше най-забавното издание на Уимбълдън за мен, но направих няколко добри победи и бях горда, че успях да изляза и да се състезавам, предвид ситуацията“, добави Пегула.

Автор: Кремена Младенова/БТА