Китайските турнири тази година няма да се проведат. Това обявиха от ATP и WTA, посочвайки като причина факта, че от местното правителство са въвели нова директива за спортните събития като част от противоепидемичните си мерки.

Според нея до края на годината в страната няма да се провеждат никакви международни състезания. В резултат на това от календара отпадат Мастърса в Шанхай, China Open в Пекин, Chengdu Open, Zhuhai Championship и дамските надпревари в Нанчанг, Джънджоу, Шънджън, Жухай, Ухан и Гуанджоу.

Новите мерки засягат не само тенис събития, но и всякакви спортни мероприятия.

„Подходът ни към пандемията винаги е бил в унисон с локалните правила. Уважаваме решението на китайското правителство да направи това, което е най-добро за държавата в тази безпрецедентна глобална ситуация,“ коментира случая президента на ATP Андреа Гауденци.

„С натежало сърце обявяваме, че никакви ATP турнири няма да се проведат в Китай тази година. Тези важни събития бяха ключова част от присъствието на Тура в Азия и искаме да благодарим на организаторите за отдадеността и съдействието. Китайските фенове са едни от най-страстните в света и знам, че състезателите ще очакват с нетърпение да получат следващата си възможност да играят пред тях.“

И в двата календара, на ATP и WTA, ще има промени в резултат от тази новина.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.