През следващата седмица отново ще гледаме тенис мачове, на които по трибуните ще има публика. Между 13 и 15 юни в Прага един срещу друг ще се изправят два отбора, предвождани от световната №3 Каролина Плишкова и двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова.

В състава на Квитова ще участват още Барбора Стрицова, Катерина Синякова, Барбора Крейчикова, Линда Фрухвиртова и рускинята Екатерина Александрова.

При Плишкова пък са сестра ѝ Кристина, Маркета Вондроушова, Каролина Мухова, Тереза Мартинцова и Никола Бартункова.

„Ще започнем с малко хора. Предполагам, че постепенно ще увеличаваме броя им,“ каза пред чешката новинарска агенция CTK промоутърът на турнира Томаш Петера.

Това е възможно поради решението на чешкото правителство да позволи от 8 юни събития с до 500 души.

„Не пропускайте шанса да гледате на живо тази уникална надпревара,“ гласи официалното изявление на турнира.

В Прага вече проведоха едно състезание с някои от най-добрите си тенисистки, като до титлата стигна Петра Квитова. Тя обаче определи успеха си като „нещо странно“ поради липсата на публика:

„Със сигурност съм щастлива от победата, но това беше различен тип турнир“, каза двукратната шампионка от Уимбълдън пред Reuters. „Беше много странно да играем без фенове. Изстрелвахме някои невероятни уинъри, но нямаше кой да ръкопляска, така че беше много трудно. От друга страна обаче, е страхотно да си възвърнем отново чувството за игра“.