Кои са най-атрактивните тенисисти за последните 10 години? Своя класация направи специализираният сайт Tennisworld и в Топ 4 попадна Цветана Пиронкова.

Пловдивчанката не е играла от Уимбълдън през 2017 година. Роди сина си Александър, а през март обяви, че смята да се върне в спорта. Преди това пусна и собствена марка спортно облекло. Засега плановете ѝ за възраждане на кариерата ще почакат заради липсата на турнири, наложена от пандемията от коронавируса.

"32-годишната Пиронкова е родена на 13 септември 1987 година, а през 2014 г. в Сидни спечели единствената си титла от календара на WTA след победа над Анджелик Кербер. През 2010 г. бе полуфиналистка на Уимбълдън, а 6 г. по-късно бе ¼-финалистка на Откритото на Франция. Българката определено е една от най-красивите в професионалната верига", пише в представянето на Цвети.

В списъка е и Даниела Хантухова. Словачката с дългите крака, които старателно бяха измервани от британските таблоиди на всеки Уимбълдън. Позната и на българските зрители от участието си в турнира на шампионките в София. Една от последните с Голям шлем на смесени двойки. Полуфиналистка на Australian Open 2008 и има общо 7 титли. След края на кариерата си е тв коментатор в спортен канал.

Томи Робредо бе един от любимите на дамската публика тенисисти във веригата. Спечели 12 титли и стигна до №5 в света.

Томи Хаас бе мечтаният мъж за много жени. Кариерата му обаче бе прекъсвана от контузии, но все пак стигна до второто място в ранглистата. Има 15 титли, бе полуфиналист на Уимбълдън и Australian Open, а в другите два турнира от Големия шлем стигна 1/4-финали. Сега е директор на Мастърса в Индиън Уелс.