Дни преди началото на Откритото първенство по тенис на САЩ, организаторите на турнира събраха 1,2 милиона долара в помощ на Украйна. Средствата дойдоха с помощта на специално организирано събитие, в което участие взеха някои от най-изявените имена в тениса.
 
Там бе и Рафаел Надал, който си пратнираше със световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек. Двамата оформиха звездна двойка, изправяйки се срещу американската звезда Коко Гоф и легендата Джон Макенроу.
 
Част от събитието бяха имена като Карлос Алкарас, Матео Беретини, Стефанос Циципас, Фелик Оже-Алисим, както и украинките Даяна Ястремска, Катарина Заватска и Дария Снигур.
 
Цялото шоу на "Луис Армстронг Стейдиъм" премина под наслов "Тенис за мир", като в крайна сметка генерира впечатляващите 1,2 милиона само за една вечер.
 
След края на събитието турнирният директор Стейси Аластър призова зрителите да продължават с даренията, а целта е за двете седмици на US Open събраните средства да станат в пъти повече.
 
Преди началото на събитието 12-годишният Устин Чорни изпя химна на Украйна, а по трибуните имаше стотици фенове от украински произход, живеещи в САЩ.