Британската тенис асоциация отпуска 20 милиона паунда (24 милиона долара) безвъзмездни средства и безлихвени заеми за подпомагане на спортни обекти, треньори, служители и играчи на Острова заради пандемията от коронавирус.

Състезалите на сигнъл от 101 до 750 място в световната ранглиста и на двойки от 101 до 250-а позиция, които все още не получават финансиране, може да бъдат подпомогнати от безвъзмездните средства, а наградните фондове на турнирите в страната ще бъдат вдигнати, ако състезанията изобщо се подновят. В сряда Уимбълдън бе отменен, както и почти всички тревни турнири.

По-голямата част от помощта на федерацията е за защитата на тревните кортове, но и за финансиране на центрове за развитие, двете национални академии и подкрепа на треньорите, който са на пълен работен ден.

Изпълнителният директор на асоциацията - Скот Лойд и членовете от екипа му ще намалят временно заплатите си с 20 %, докато някои служители ще бъдат пуснати в отпуск през следващата седмица, но ще им бъдат изплатени 80 % от възнагражденията.