Един от най-успешните български тенисисти – Димитър Кузманов намира алтернативни методи да тренира у дома, а чрез видеочат с играчи от АТП дискутират ситуацията, проблемите и бъдещето на световния тенис.

„Последната информация е, че има намерения да започне да се тренира на 13 юли, макар че всички сме единодушни, че това няма да е началото на сезона. Сезонът най-вероятно ще започне през август или септември. Всички, включително и аз, сме оптимисти, че тенис тази година ще има. Въпросът е колко дълго ще се играе сезонът, но тенис със сигурност ще има. Макар че вчера (б.р. онзи ден) излезе информация, че организаторите на турнира в Канада отменят откритото първенство, Мастърс 1000, който имат, но пак казвам, в групата, в която съм, в съобщенията, които си разменяме и мненията, всички са единодушни, че тенис ще има тази година“, започна Мико.

„Хубавото на тази ситуация е, че всички ще тръгнем от една и съща позиция. Разбира се, някои ще са малко по-облагодетелствани – тези, които могат да използват фитнес и корт, поради факта, че най-вероятно ги имат вкъщи или са в затворен комплекс и т.н. Общо взето всички ще тръгнем от един старт“, продължи той.

„Една от идеите е през периода, в който не сме взели участие на турнири да има някакво възнаграждение от ATP или ITF под формата на заплата или хонорар. Другата опция, която се обсъжда е преди началото на сезона наградните фондове да се удвоят, за да може да се компенсира това, което си загубил през този период“, разкрива пловдивчанинът.