Кметът на Пловдив Здравко Димитров покани първата българска тенис ракета Цветана Пиронкова в Община Пловдив, за да отличи изключителното й постижение от миналата седмица на турнира US Open в САЩ. Пиронкова дойде заедно със своя брат - Енчо Пиронков, и с д-р Георги Крумов, вицепрезидент на българската тенис федерация.

На срещата присъства и зам.-кметът по младежки дейности и спорт Георги Титюков. "Конкуренцията в тениса е жестока и това прави успеха Ви още по-впечатляващ, призна го дори Серина Уилямс след края на мача ви. Да бъдеш майка е най-големият дар. Майчинството дава на жените допълнително сила, това го показа и Стефка Костадинова, която записа най-добрите си постижения, след като роди", заяви кметът.

От своя страна Пиронкова благодари за подкрепата на всички българи. Тя сподели, че се готви усилено за турнира в Париж и прекарва колкото се може повече време с детето си. На срещата се коментира, че дори в ситуация на пандемия и множество ограничения, Пловдив може да се гордее с изключително силна спортна година. Здравко Димитров пожела на Пиронкова успех и на предстоящото Открито първенство на Франция, за което пловдивчанката получи "уайлд кард" и й подари за спомен реплика на маската на тракийския владетел Севт III.