Испанецът Карлос Алкарас ще си партнира с Паула Бадоса в тазгодишното издание на Хопман Къп – смесената надпревара, завръщаща се в тенис календара за първи път от 2019-а насам. 19-годишният световен номер 2 при мъжете Алкарас и 22-та в ранглистата при дамите Бадоса ще се изправят срещу пет други тима в съревнованието между 19-23 юли във Франция.

Ришар Гаске, част от спечелилия титлата тим през 2017, обединява отново сили с шампионката от 2013 Ализе Корне за домакините, докато Швейцария ще бъде представена от олимпийската шампионка Белинда Бенчич и Леандро Риеди. Организаторът на събитието Ива Маджоли заяви на днешната си пресконференция, че другите три отбора ще бъдат обявени „в следващите седмици“.

Тимовете ще бъдат разпределени в две групи от по три на червените кортове в Ница, като мачовете ще се състоят от два на сингъл и един на смесени двойки. За първи път проведен през 1989 година, турнирът се премества във френската Ривиера от бившия му традиционен дом през годините Пърт в Австралия.

САЩ е рекордьор с шест титли, докато швейцарците бяха последните победители преди четири години. Надпреварата е кръстена на името на Хари Хопман – покойния австралийски тенисист и треньор, който изведе страната до 15 триумфа за Купа Дейвис между 1938 и 1969 години.