Поставената под номер 1 в схемата и шампионка за 2022 година Ига Швьонтек започна с категорична победа участието си на турнира по тенис в Индиън Уелс, щата Калифорния.

Полякинята се справи само за 66 минути с представителката на домакините Клеър Лиу, като ѝ даде само един гейм за крайното 6:0, 6:1. Швьонтек спечели първите 11 гейма в мача и бе само на точка от това да вземе и втория сет на нула, но пропусна мачбол на сервис на съперничката си.

В третия кръг на турнира Швьонтек ще играе с шампионката за 2019 година Бианка Андрееску в един от очертаващите се като най-любопитни сблъсъци. Канадката победи във втория кръг американката Пейтън Стърнс с 4:6, 6:4, 6:3 след почти два часа и половина игра.

Към третия кръг на турнира в Калифорния продължава и шампионката от "Уимбълдън" Елена Рибакина. Представителката на Казахстан елиминира американката София Кенин след 7:6(6), 7:6(5). Рибакина пропусна куп възможности да вземе първия сет и по-лесно, тъй като водеше с 5:3 гейма, както и с 3:0 в тайбрека с два минипробива, но в крайна сметка го спечели с 8:6 точки. Във втория обаче казахстанката бе тази, която догонва и трябваше да прави обрат от 1:4 гейма, за да спечели след нов тайбрек, този път със 7:5 точки.

Следващата съперничка на Рибакина ще бъде победителката в турнира за 2021 година Паула Бадоса. Испанката преодоля сънародничката си Нурия Парисас-Диас след 6:2, 7:5 за 98 минути игра.

Поставената под номер 4 в схемата Онс Жабюр имаше по-сериозни трудности, но също премина втория кръг. Тунизийката се справи с полякинята Магдалена Френх с 4:6, 6:4, 6:1. Жабюр не успя да спаси нито една от трите точки за пробив, които даде на Френх в мача, но за сметка на това реализира брейкове при шест от открилите се пред нея 12 възможности. В следващия етап Жабюр ще играе с бившата финалистка от "Ролан Гарос" Маркета Вондроушова, която победи в изцяло чешки сблъсък Мари Боузкова.

От турнира отпадна шампионката за 2012 и 2016 година Виктория Азаренка от Беларус. Носителката на две титли от турнирите от Големия шлем се бори, но допусна страшно много грешки и отстъпи на чехкинята Каролина Мухова с 6:7(1), 3:6 за малко повече от два часа игра.