Кори Гоф успя да спечели своята титла номер 8 в кариерата си. Трофеят в Пекин е втори през сезона за американката, която гледа с надежда към следващите предизвикателства. Титлата в китайската столица е втора от категория 1000 за 20-годишната тенисистка, като самата Гоф призна, че по време на мача за трофея срещу Каролина Мухова, не е чувствала никакво напрежение и е успяла да се опази от негативните емоции. 
 
„Смятам, че спокойствието изигра огромна роля да спечеля по толкова убедителен начин финала. Просто не мислих за титлата, исках да се откъсна от всичко, което може да ми донесе допълнително напрежение. Излязох да играя и да се забавлявам, а това определено ми донесе успех. Вече започвам да осъзнавам доста неща и да виждам, че всъщност е много важно с каква нагласа излизаш на корта и не бива да натоварваш себе си с излишни очаквания. Това понякога наистина може да тежи много и да има разрушителен ефект върху теб и цялостния ти поглед върху живота. 
 
Преди да изляза за финалния двубой в Пекин, просто си повтарях, че този мач не решава нищо за мен и че от една победа или загуба не зависи живота ми. Определено този начин на мислене ми помогна и бях изключително спокойна и позитивна през цялото време. Щастлива съм, че спечелих трофея и макар че сега не чувствам никакво напрежение, зная, че то отново ще се върне, защото това е неизбежно. Ще се опитам обаче да остана с подобна нагласа, която имах във финала, защото смятам, че е много важно да можем да контролираме емоциите си и да вървим напред с оптимизъм“, коментира световната номер 4.