Водачите в световните ранглисти при мъжете и жените - Новак Джокович (Сърбия) и Симона Халеп (Румъния), спечелиха наградите за номер 1 за 2018 година на Международната федерация по тенис (ITF).

За Джокович това е шесто отличие в кариерата, а за Халеп - първо. Двамата ще бъдат наградени на официална церемония по време на "Ролан Гарос" на 4 юни 2019 година в Париж.

"За мен е голяма чест отново да спечели наградата най-добър тенисист на ITF. Горд съм с това постижение след всичко, което преживях тази година. Част от мен винаги вярваше, че мога да се върна на върха. Много ми е приятно, че се присъединявам към Пийт Сампрас, който също е печелил тази награда шест пъти", заяви Джокович.

Американците Майк Брайън и Джак Сок ще получат отличието за най-добра мъжка двойка, след като спечелиха две титли от Големия Шлем и първото място от финала на АТП през 2018 година. Това ще бъде 12-а награда за Майк Брайън, но първа с Джак Сок. 

Най-добра женска двойка са Барбора Крейчикова и Катержина Синиакова (Чехия), които спечелиха "Ролан Гарос", "Уимбълдън" и титлата от "Фед къп" с тима на Чехия./БТА