10 състезатели са били засегнати заради контактите си със заразения с коронавирус Беноа Пер. Не става дума за положителни проби, а за това, че са косвено засегнати – сред тях е и Даниил Медведев. Информацията стана ясна, след като медията Cracked Racquets се сдоби с официалните документи от протокола на Американската тенис асоциация. За тях съобщава и журналистът Бен Ротънбърг.

Играчите са разделени на две отделни групи в зависимост от това какво им е позволено да правят и какво – не, след като Пер даде положителна проба и се оттегли от надпреварата. Медведев е сред играчите, които могат свободно да се движат из Националния тенис център „Били Джийн Кинг“, тъй като не е имал близък контакт с французина. Именно за такъв говореше Александър Зверев преди дни, но треньорът на руснака Жил Сервара тогава отрече информацията и каза, че световният №5 не е засегнат.

В тази група са още Дамир Джумхур, който загуби мача си от първи кръг срещу Новак Джокович, както и Никола Маю. Тези състезатели ще бъдат подложени на тестване всеки ден, но иначе свободно ще могат да се движат в „балона“.

По-засегнатите седем играчи са Кристина Младенович, Грегоар Барер, Ришар Гаске, Адриан Манарино, Едуар-Роже Васлен, Яселин Бонавентура и Кирстен Флипкенс. В документите, придобити от USTA, пише, че те трябва да се подлагат на мерене на температурата всяка сутрин и да им се прави Covid-скрийнинг в началото на всеки един ден. Ще получават индивидуален транспорт, когато пътуват от хотела към „Били Джийн Кинг“ и обратно, а човек от персонала ще отговаря за координацията на дневната програма на всеки един от тях. На всеки от тази група му е забранено да напуска хотелската си стая, освен в случаите, когато пътува за Националния тенис център.