Магдалена Малеева е новият капитан на България за "Били Джийн Кинг къп". Най-малката от сестрите Малееви заменя на поста Дора Рангелова. 
 
Първото предизвикателство за Магдалена Малеева на този пост е участието на България в първа група на Евро-африканската зона на „Били Джийн Кинг къп". Надпреварата ще се проведе в Оейраш (Португалия) от 8 до 13 април. Освен България на турнира в Португалия ще участват отборите на Австрия, Дания, Гърция, Унгария, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Сърбия, Швеция, Турция и домакините от Португалия.
 
В кариерата си Магдалена Малеева е достигала до четвърто място в ранглистата на WTA. Участвала е на Олимпийските игри в Барселона, Атланта и Атина. Като състезател за отбора на България за "Фед къп" ("Били Джийн Кинг къп") е записала общо 41 мача (24 победи и 17 загуби).
 
Печели 11 титли на сингъл (10 WTA 1 ITF) и шест титли на двойки (5 WTA 1 ITF).След края на тенис кариерата си Малеева се завръща в България, където активно развива екологичната инициатива Горичка, участва в създаването на Тенис клуб Малееви в София, както и на производство на био храни.