В първия си мач от виртуалния турнир Madrid Open бившият номер едно Анди Мъри надигра Беноа Пер с 3-1.

Пробивът на Анди му гарантира временното водачество в Група 1, където днес Рафаел Надал победи Денис Шаповалов с 4-3(3).

Малко след това Стефанос Циципас започна надпреварата с чиста победа над Фабио Фонини. Гъркът надделя с 3-0 и поведе в Група 3, където са още Кей Нишикори и Франсис Тиафо.

Анди Мъри ще вземе участие в турнир при закрити врати, организиран от брат му Джейми, това лято, за да запълни празнината от липсата на тенис надпревари от календара след отмяната на Уимбълдън.

Преди около месец шотландецът даде позитивни новини относно възстановяването си и каза, че се чувства добре след няколко седмици тренировки на корта.

В знак на солидарност играчите ще съберат средства, с които да помогнат на най-засегнатите състезатели от Covid-19 – тенисисти от ниските нива, които нямат възможност да натрупат приходи, докато трае пандемията.

Едновременно с официалното състезание ще се провежда серия от мачове, които ще противопоставят най-добрите създатели на съдържание в света на онлайн игрите и професионални тенисисти. Целта е да се съберат средства за най-засегнатите от пандемията, благодарение на водещата компания в дигиталното забавление Webedia.