Френската тенисистка Ализе Корне, която за първи път в кариерата си стигна до четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия тази година, разкри, че през пролетта ще издаде свой роман. Тя направи това в интервю за френския вестник "Нис Матен". Корне, която в Мелбърн се наложи над българката Виктория Томова в първия кръг, вече е написала своя автобиография, която се нарича "Без компромис".

Gulliver/GettyImages
17 снимки

"Подготвям вече периода след края на кариерата ми, който ще е посветен на писането, което обожавам. Моят първи роман ще излезе през май и мисля, че няма да е последният", казва французойката. Корне признава, че е започнала да играе тенис на 3 или 4 години на кортовете на тенис клуб "Арен де Симие" в Ница.

"Не мога да разкрия нищо за романа, защото издателят ми ще ме бие през пръстите, но той няма нищо общо с тениса", признава 32-годишната състезателка.

Ализе Корне е под номер 61 в световната класация, но след представянето в Мелбърн, ще се изкачи нагоре. "Добрите резултати в Австралия ми дадоха мотивация. Ако се кача нагоре в класирането, ще бъде трудно да спра. Не затварят вратата пред нещо. Този сезон ще играе на максимума на възможностите си и ще видим след това", казва още Корне.