Американката Коко Гоф спечели титлата на турнира по тенис на твърда настилка в Синсинати (САЩ) с награден фонд 2 788 468 долара.

На финала седмата поставена в схемата Гоф победи финалистката от "Ролан Гарос" Каролина Мухова (Чехия) с 6:3, 6:4 за близо два часа игра.

19-годишната американката завоюва първа титла от турнир УТА 1000 и взе втори трофей през август след този във Вашингтон и общо трети за сезона. Така тя стана първата тийнейджърка, която печели три турнира за един сезон след Бианка Андрееску през 2019 година и първата с пет титли в кариерата след Каролине Возняцки през 2009-а.

Гоф е четвъртата американска шампионка в Синсинати, присъединявайки се към Линдзи Дейвънпорт, Серина Уилямс и Мадисън Кийс. Тя ще се изкачи с едно място в ранглистата на УТА до номер 6 в понеделник.

Коко Гоф направи три пробива и два пъти загуби подаването си в първия сет. Във втората част тя поведе с 5:2, а в осмия гейм сервираше за успеха, но пропиля три мачбола и Мухова стигна до пробив. Все пак американката нямаше проблеми след това и в десетия гейм сложи край на срещата с четвъртата си възможност.

Въпреки поражението чехкинята ще дебютира в топ 10 на световната ранглиста утре.