Бившата №1 в света Серина Уилямс разкри, че замалко не е умряла по време на раждането на дъщеря си Алексис Оханян през септември.н 36-годишната американка се завърна на корта преди няколко дни като взе участие в мач на двойки за ФА Къп заедно със сестра си Винъс.
 
 
Уилямс имаше амбиции да бъде отново на корта още на Аустрелиън Оупън, но това не се случи, а в последствие 23-кратната шампионка от Големия шлем разкри за сериозните проблеми при раждането.
 
"Късметлийка съм, че оцелях", написа Серина в емоционална статия в CNN. "Дъщеря ми бе родена с извънредно цезарово сечение, след като сърдечният ѝ ритъм спадна драматично по време на контракциите. Операцията премина добре. Но това, което последва само 24 часа след раждането, бяха 6 дни на несигурност."
 
По-рано Уилямс бе споделила, че е стояла на легло цели 6 седмици след раждането. "Всичко започна с белодробна емболия, което е състояние, при което една или повече артерии в белите дробове се блокират от кръвен съсирек. Заради моята медицинска история с този проблем, аз живея в страх от тази ситуация. Така че, когато въздухът не ми стигаше, не чаках дълго преди да предупредя сестрите." 
 
"Първо раната от цезаровото сечение се отвори поради интензивната кашлица, която имах в следствие на емболията. При операцията докторите откриха голям хематом в корема ми, подуване от съсирена кръв.
Когато най-накрая се прибрах у дома при семейството ми, трябваше да прекарам първите 6 седмици от майчинството в леглото."
 
"Много съм благодарна, че имах на разположение толкова невероятен медицински екип от лекари и сестри в болница с първокласни условия. Те знаеха точно как да се справят с този сложен развой на нещата. Ако не беше тяхната професионална грижа, нямаше да съм тук днес."