Виктория Азаренка (Беларус) се наложи над Серена Уилямс с 6:4, 6:4 на финала на турнира по тенис за жени Индиан Уелс. По-малката от сестрите Уилямс играе на турнира след 14 години бойкот, но не успя да стигне до титлата, най-вече заради огромното количество грешки, които направи днес.

Победата на състезателката от Беларус пък й гарантира място в топ 10 на ранглистата на WTA за първи път от август 2014- или по-точно утре тя ще посрещне новата седмица на 8-о място. Уилямс беше тотален фаворит на феновете на корта в 32-градусовата жега, но допусна 33 непредизвикани грешки, напълно нетипично за нея.

Във втория сет, след като изостана с 0:3 заради нов пробив, тя отиде на стола си за почивка и блъсна яростно ракетата си в корта. Кризата в играта й продължи и по-нататък, като тя изоставаше с 1:5, но спечели три поредни сета и при 4:5 спаси три мач-пойнта на Азаренка, която сервираше в последния гейм. Но три поредни нейни грешки осигуриха победата на Азаренка.

За тенисистката от Беларус това е първа победа над този противник от август 2013-а година насам, когато я срази на финала в Синсинати./БТА