Онс Жабюр се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис за жени в Сидни WTA 500. Поставената под номер 7 тунизийка надигра чехкинята Петра Квитова с 6:4, 6:4 и записа първия си успех от пет срещи с двукратната шампионка от "Уимбълдън".

Жабюр допусна ранен пробив и в двата сета, но успя да навакса и да пробие общо пет пъти сервиса на съперничката, за да стигне до победата след 1:24 часа игра.

"Най-сетне спечелих след толкова много загуби от нея. Не е лесно да връщаш толкова мощни удари, но бях подготвена и много исках тази победа. Взех си поуките от загубите в предишните мачове от Квитова, особено от последната в Синсинати. Честно казано, съм доволна, че кортът беше бавен и това ми помогна", коментира Жабюр.

В следващия кръг десетата в света тунизийка ще срещне естонката Анет Контавейт, която елиминира румънската квалификантка Елена-Габриела Русе с 6:3, 6:1.

На четвъртфиналите в Сидни продължава и двукратната шампионка на турнири от Големия шлем Гарбине Мугуруса, която надигра рускинята Екатерина Александрова с 6:1, 7:6(4). Мугуруса отрази пет сетбола във втората част и продължава напред, а в спор за място на полуфиналите ще спори с друга рускиня - Даря Касаткина, която победи Елизе Мертенс с 6:3, 6:4.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

Фрацузойката Каролин Гарсия продължава напред без игра, след като съперничката й на осминафиналите Елена Рибакина се оттегли заради контузия.

Третата в схемата Барбора Крейчикова от Чехия победи в два сета румънката Жаклин Кристиан - 6:1, 7:5 и също се класира на четвъртфиналите.