Още една топ тенисистка обяви публично, че е лесбийка. След като през септември миналата година това направи Йохана Ларшон, а през декември Кони Перин и Тара Муур разкриха, че ще се женят, сега това направи световната №50 Алисън Ван Уйтванк.

Четвъртфиналистката на Ролан Гарос от 2016 има връзка със своята колежка Греет Минен, която засега няма нейните успехи и е извън топ 1000 на световната ранглиста. "Не смятам, че това е табу, (връзката б.р.) ме прави щастлива", сподели Ван Уйтванк.

"Скоро ще живеем заедно. Чувстваме се щастливи заедно и това ще покажем на света. Никой не трябва да се оправдава защо е лесбийка или гей, това не е болест. Ние сме много открити за връзката си и моите родители са горди с това."

"Това е важно, защото подкрепата ни кара да се чувстваме добре", допълни Ван Уйтванк за коментарите и предразсъдаците на хората. "Сега отивам до децата и им казвам 'стига обиди' и се конфронтирам с тези, които правят живота ми толкова труден с моя успех, за да разберат болката, през която преминавам."