Бившата шампионка от Откритото първенство на Австралия по тенис София Кенин се се класира за полуфиналите на тенис турнира в Гуадалараха (Мексико), като тя за първи път достига до тази фаза, побеждавайки канадката Лейла Фернандес с 6:4, 6:7 (6), 6:1.

Кенин е достигала до четвърто място в световната ранглиста на УТА след успеха си в Мелбърн, а по-късно през 2020 година бе и финалистка на "Ролан Гарос". Заради серия от контузии и болести обаче тя се смъкна до 235-о място в ранглистата. В момента Кенин е на 53-а позиция и ще търси първа титла през сезона в мексиканския град. Тя загуби в три сета в края на миналата седмица от чехкинята Барбора Крейчикова на финала в Сан Диего.

"Много съм щастлива и горда от себе си. Това означава много за мен. Тренирах усърдно и това започна да дава резултати, така че съм супер горда", каза американката след победата.

На полуфиналите на турнира Кенин ще срещне сънародничката си Каролайн Доулхайд, който е 111-а в света и победи италианката Мартина Тревизан с 3:6, 7:6 (9), 6:3.

"Ако трябва да бъда честна, трябваше да намеря начин как да спечеля днес. Когато изоставах и съперничката ми имаше мачбол, трябваше да се запитам "За какво тренираш?", както ме пита треньорът всеки ден. Успях да спечеля сета, което ми даде голяма увереност за третия", каза американката.

Па-рано французойката Калорин Гарсия се наложи над двукратната шампионка от Големия шлем Виктория Азаренка от Беларус с 6:3, 6:4. "Винаги е трудно", каза Гарсия, която спаси всичките 11 възможности за пробив на Азаренка и стигна до първо полуфинал от месец март.

Снимки: Gulliver/GettyImages
38 снимки

Тя ще играе на полуфинал срещу гъркинята Мариа Сакари, която победи сравнително лесно колумбийката Емилиана Аранго с 6:3, 6:4.

Снимки: Gulliver/GettyImages
33 снимки

 

БТА / Автор: Христо Бонински