Световната номер 1 Ига Швьонтек се класира за полуфиналите на турнира от сериите WTA 500 в Сан Диего, Калифорния, след като разби американката Коко Гоф с 6:0, 6:3. В повторение на финала от Ролан Гарос, в който полякинята победи осмата в света Гоф с 6:1, 6:3, този път резултатът бе почти същият, като отново 21-годишната Швьонтек доминираше.

За място на финала Швьонтек, която преследва осма титла от началото на сезона, ще спори с друга американка - Джесика Пегула, която победи сънародничката си Мадисън Кийс с 6:4, 7:5.

"Радвам се, че ще играя срещу нея, защото това ще бъде тест на какво ниво съм. Тя е много, много солидна. Мачовете ни винаги са физически и оспорвани", коментира Швьонтек, която победи Пегула в четвъртфиналите на Ролан Гарос и Откритото първенство на САЩ тази година.

В другия полуфинал една срещу друга ще се изправят Дона Векич от Хърватия и американката Даниел Колинс. 77-та в света Векич надви Арина Сабаленка с 6:4, 6:7(5), 6:1, докато Колинс се справи с четвъртата в света Паула Бадоса със 7:6(5), 6-4.