Бившата шампионка от Уимбълдън Марион Бартоли, която се завръща на корта, за да се пребори с вътрешните си демони, коментира решението си. 33-годишната Бартоли прекрати състезателната си кариера през 2013-а година, но в началото на настоящата стана ясно, че французойката е готова за завръщане на корта.

Решението за връщането ѝ сред професионалистите бе шокиращо за мнозина, когато Марион Бартоли анонсира плановете си през декември миналата година.

Бартоли се завръща на корта

Всъщност Бартоли се отказа от тениса само месеци след спечелването на Уимбълдън - единствената титла от Големия шлем, която е печелила в кариерата си досега. Тенисистката преживя доста тежки моменти в последните години. Французойката натрупа много килограми, а освен това разкри, че е била тормозена от бившия си приятел.

Шампионка от Уимбълдън свали 20 килограма

Марион Бартоли се завръща на корта през следващата седмица на турнирв Ню Йорк и по думите ѝ това я прави изключително щастлива.

Голямото завръщане на Бартоли - през март

"Психологически имам доста проблеми. Повечето са много лични", коментира Бартоли пред Daily Telegraph.

"Това е много трудна част от моя живот. Някои дни са по-тежки от други, но тенисът ме прави щастлива. Чувствам се уверена между линиите. Точно затова исках да се върна сред професионалистите. Исках да бъда позитивна, за да мога психически да се справя с проблемите си. Моето завръщане е отвъд чистата любов към играта. Мисля, че това ще ми помогна да се възстановя психически. Това е моят начин да се върна към живота", сподели още Марион Бартоли.