Тенис легендата Серина Уилямс сподели как ѝ се отразява социалното дистанциране, в следствие на изолацията за предпазване от коронавирус. Американката призна, че мерките предизвикват тревога и стрес в нея. 

23-кратната шампионка в турнирите от Големия шлем сподели  чувствата си след старта на самоизолацията и призна, че планира да остане вкъщи цели 6 седмици в опит да защити себе си и близките си. 

"Бих искала да споделя опита си с новия коронавирус. В началото смятах, че е нещо, което не може да ми навреди. После Индиан Уелс бе отменен и го приех като нещо странно, но което ще ми позволи да си почина известно време. Последваха обаче още и още отмени на турнири и това предизвика тревога у мен. Сега съм социално дистанцирана от известно време, вероятно за две седмици, и всяко незначително нещо ме подлудява", призна Уилямс.

"И под тревога имам предвид, че съм на ръба. Когато някой кихне или се изкашля около мен, се побърквам. Не излизам с никого,  говоря само с дъщеря си. Тя се закашля, а аз се ядосах и я погледнах гневно. После се натъжих и се зачудих дали е добре и дали мога да направя нещо за нея. Вместо да съм спокойна, аз съм наистина под огромно напрежение и стрес", разкри 38-годишната тенисистка. 

Тенис турнирите са отменени до началото на юни месец.