Отборът на САЩ спечели дебютното издание на смесената отборна тенис надпревара Юнайтед Къп, след като победи Италия с 4:0 във финала на турнира. Джесика Пегула и Франсис Тиафо донесоха първите две точки за американците с победи съответно над Мартина Тревизан и Лоренцо Музети, преди един срещу друг да се изправят първите ракети на двата тима Тейлър Фриц и Матео Беретини.

Очаквано двамата тенисисти доминираха на собствен сервис, като Фриц имаше девет възможности за пробив, но не успя да реализира нито една, което обаче не му попречи да надделее в двата тайбрека за крайното 7:6(4), 7:6(6). Така Фриц донесе решаващата трета точка за САЩ, преди Мадисън Кийс да победи Лучия Брондзети с 6:3, 6:2 в мач без значение.

"Страхотно е за нашия отбор да спечели този турнир. Дойдохме тук с големи надежди, радвам се, че бях в позицията да донеса решаващата точка. Страхотна е емоцията, когато спечелиш и всички започват да тичат към теб", сподели Фриц след успеха. "Не знам дали видяхте на повторенията, но Франсис направо ме свали на земята с удар с глава", допълни американецът.

Gulliver/GettyImages
77 снимки

Отборът на САЩ игра много силно през целия турнир, като загуби едва два индивидуални мача в цялата надпревара.