Мария Сакари се класира за втори пореден финал на силния турнир от WTA 1000 в Гуадалахара, Мексико, след като разби Каролин Гарсия с 6:3, 6:0 за малко над час и 10 минути игра.

Гъркинята, която миналата година отстъпи на Джесика Пегула във финала, не остави никакви шансове на третата в схемата французойка. Сакари осъществи един пробив в първия сет, а във втория бе доминантна на корта, за да върже „геврек“ на опонентката.

В спора за титлата тя ще се изправи срещу изненадващата финалистка в тазгодишното издание Каролайн Доулхайд. 111-та в света американка спря добрата серия на София Кенин за успех със 7-5, 6-3. Победата на Доулхайд ѝ осигури дебютно участие на финал от подобна категория и първо изобщо в кариерата. Най-доброто й класиране досега бе трети кръг на Индиан Уелс през 2018.

Сакари, която има само една титла и седем загубени финала на името си, отстъпи в предишните си два спора за титлата в турнири от WTA 1000 - освен в Гуадалахара миналата година, тя падна и от Ига Швьонтек на Индиан Уелс през 2022.