Световната номер 2 Арина Сабаленка се класира за осминафиналите на Ролан Гарос, след като победи рускинята Камила Рахимова с 6:2, 6:2 в мач от третия кръг на турнира.

Сабаленка, която спечели Откритото първенство на Австралия в началото на годината и може да измести Ига Швьонтек от върха в ранглистата със силно представяне в Париж, имаше нужда от малко повече от час, за да стигне до чист успех.

Тенисистката от Беларус доминираше на собствен сервис, като загуби само 15 точки на подаването си и отрази единствената възможност за пробив, която се откри пред съперничката ѝ. От своя страна Сабаленка реализира четири пробива и завърши с 27 печеливши удара срещу 17 непредизвикани грешки. По този начин Сабаленка се класира за осминафиналите на Ролан Гарос за първи път в кариерата си, а там ще срещне американката Слоун Стивънс или Юлия Путинцева от Казахстан.

Голямата бомба днес хвърли Елиза Мертенс от Белгия, която отстрани третата поставена Джесика Пегула от САЩ след победа с 6:1, 6:3. Мертенс ще спори с рускинята Анастасия Павлюченкова за място в четвъртфиналите.

Напред продължава и Даря Касаткина от Русия след успех над американката Пейтън Стърнс с 6:0, 6:1. За 9-ата поставена в схемата Касаткина предстои сблъсък с Елина Свитолина или Ана Блинкова.