Арина Сабаленка достигна полуфиналите на силния турнир в Индиан Уелс, САЩ, след като даде само четири гейма на Коко Гоф за крайното 6-4, 6-0 за около час игра.

Втората в световната ранглиста и действаща шампионка на Аустрелиън Оупън стартира отлично срещата с представителката на домакините, като направи пробив в откриващия й сервис гейм. Гоф имаше затруднения в играта и трябваше да отразява още две точки за пробив, включително сетбол. В крайна сметка тя се справи, но при втората възможност на Сабаленка за затваряне на частта, нямаше какво да направи и сетът отиде на сметката на беларускинята. Във втората част на корта имаше само една тенисистка и това бе Сабаленка, която буквално не даде шанс на 19-годишната американка, като й върза „геврек“.

"Знаех,  че ако покажа най-добрия си тенис, ще имам всички шансове да спечеля този мач. Затова се радвам, че успях да го направя и продължавам напред", коментира Сабаленка.

В спор за място на финала тя ще се изправи срещу миналогодишната финалистка Мария Сакари. Поставената под номер 7 гъркиня спечели тежък мач с Петра Квитова след обрат с 4-6, 7-5, 6-1 за близо два часа и 20 минути игра.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Чехкинята поведе в сетовете, след като реализира един пробив повече от съперничката в първия сет. Във втория тя дръпна с ранен пробив, но допусна връщането му в средата на частта, а след това гръцката тенисистка направи още един, за да вкара сблъсъка в трети заключителен сет. В него Сакари бе категорична и след два пробива се класира за втори пореден полуфинал в калифорнийската пустиня.

Другият мач от последните четири при дамите ще бъде определен от срещите на световната номер 1 и действаща шампионка Ига Швьонтек със Сорана Кърстя и финалистката от Аустрелиън Оупън Елена Рибакина с Каролина Мухова.